Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (2024)

Starfield biedt een ruime keuze aan opmerkelijke mods, variërend van verbeteringen aan de gebruikersinterface tot uitgebreide prestatieverbeteringen.

De hoogwaardige mods zijn het bewijs van de levendige gemeenschap die zich aangetrokken voelt tot Bethesda-games en roepen herinneringen op aan de toegewijde modders uit de Skyrim- en Fallout-tijdperken die graag de RPG-ervaring wilden verbeteren.

Of je nu op zoek bent naar mods die de gameplay verbeteren, de moeilijkheidsgraad verhogen, spanning toevoegen of gewoon komische verlichting bieden, er is een grote verscheidenheid aan opties om uit te kiezen. Om je zoektocht gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met de beste Starfield-mods die momenteel beschikbaar zijn om te downloaden op Xbox Series X/S en pc, vanaf 2024.

Beste Starfield-wijzigingen

Op pc zijn er tien uitstekende Starfield-mods beschikbaar om te downloaden:

Starfield Script Extender (SFSE)

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (1)

Ondanks de beperkingen is het huidige gebruik van SFSE nog steeds waardevol voor modmakers die momenteel niet in staat zijn om complexere toevoegingen te maken. Naarmate de tijd vordert, zal het een essentieel hulpmiddel worden om de meest gewenste mods te spelen. Er moet echter worden opgemerkt dat SFSE alleen compatibel is met de Steam-versie van Starfield.

De Starfield Script Extender kan worden verkregen via Nexus Mods door op deze link te klikken .

Starfield-upscaler

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (2)

Hoewel de ingebouwde ondersteuning van Starfield voor AMD FSR2 een geweldige functie is voor Team Red-leden, is deze misschien niet zo gunstig voor de meerderheid van de gamers die een Nvidia GPU gebruiken. Gelukkig heeft de moddinggemeenschap van Starfield snel een upscaler ontwikkeld die het gebruik van DLSS en zelfs XESS mogelijk maakt .

De juiste upscaler kan de framesnelheid aanzienlijk verhogen, met name voor pc-spelers op 1440p of 4K die mogelijk de dubbele prestaties zien. Echter, degenen die op 1080p spelen, zien mogelijk niet zoveel voordeel van deze mod.

De Starfield Upscaler kan worden verkregen via Nexus Mods door deze te downloaden .

Verbeteringen in Starfield-prestaties

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (3)

Als het gaat om verbeterde prestaties, levert Starfield Performance Optimizations zeker resultaten op, waardoor de framesnelheden worden verhoogd door enkele onnodige extra’s in de open-wereld RPG te elimineren.

Net als de Starfield Upscaler presteert deze mod uitzonderlijk goed op 1080p. Volgens de maker van de mod kunnen gebruikers een significante prestatieverbetering verwachten, met een sprong van 10-15 FPS op Ultra, 1080p naar 30-40 FPS. Dit zou het verschil kunnen maken voor mensen met low-end pc’s, waardoor een onspeelbare game in een speelbare game verandert.

Ga naar Nexus Mods om toegang te krijgen tot de download van Starfield Performance Optimizations .

StarUI-inventaris

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (4)

Net als veel andere Bethesda-games is Starfield’s inventaris en menu-UI niet geoptimaliseerd voor gebruik met een muis en toetsenbord. Dit probleem wordt echter opgelost door Star UI Inventory, dat het inventarismenu aanzienlijk verbetert en wordt beschouwd als een van de beste mods voor Starfield.

De belangrijkste wijzigingen zijn de organisatie van informatie in gecondenseerde, verticale lijsten voor soepeler scrollen en de toevoeging van uitgebreidere details voor elke invoer. Dit omvat itemnamen, hoeveelheid, gewicht, waarde, munitietype en zelfs potentiële schade per seconde.

De StarUI-inventaris kan op Nexus Mods worden verkregen door deze te downloaden .

Onvertraagde menu’s

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (5)

De mod Undelayed Menus pakt ook UI-problemen aan door de extra animaties en vertragingen te elimineren die in bijna elk menu in Starfield aanwezig zijn. Dit elimineert tijdrovende overgangen of vervagende effecten bij het navigeren tussen menu’s.

Ook al lijkt het misschien een kleine verbetering in de kwaliteit van leven, als je het eenmaal ervaart, wil je nooit meer terug. Als u regelmatig door menu’s navigeert, kan zelfs een kleine snelheidsverhoging zich in de loop van de tijd enorm ophopen.

Om Onvertraagde Menu’s te verkrijgen, gaat u naar de Nexus Mods-pagina en gaat u verder met downloaden.

Betere heads-up-display

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (6)

Door vast te houden aan de focus op het verbeteren van de gebruikersinterface, doet BetterHUD zijn naam zeker eer aan door de HUD van Starfield te verbeteren en een meer meeslepende ervaring te creëren. Dit wordt bereikt door de grootte te verkleinen of door HUD-elementen te herpositioneren om de gameplay niet te verstoren.

Hoewel het niet nodig is, vormt deze mod een aanvulling op andere Starfield UI-mods en verbetert het uiterlijk van de game. Wat nog beter is, is dat spelers de gebruikersinterface volledig naar eigen wens kunnen aanpassen.

BetterHUD kan worden gedownload van Nexus Mods.

Schoonveld

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (7)

Hoewel Cleanfield misschien wel de meest basale mod op deze lijst is, wordt het nut ervan niet verminderd. Deze mod vereenvoudigt het startmenu en elimineert introductievideo’s en logo’s bij het openen van Starfield, wat resulteert in een visueel aantrekkelijkere ervaring.

Hoewel de meerderheid van Starfield-spelers meer voordelen kunnen halen uit de andere genoemde mods, is Cleanfield relatief eenvoudig te installeren en vereenvoudigt het de initiële setup. Omdat Starfield een game is die herhaaldelijk geopend zal worden, zal deze mod een positieve impact hebben op elke gameplay-sessie, wat het een zeer aanbevolen toevoeging maakt.

Cleanfield kan worden gedownload van Nexus Mods.

Neutrale LUT’s

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (8)

Net als veel andere games bevat Starfield filters om de atmosferische effecten te verbeteren. Hoewel deze filters de onderdompeling kunnen vergroten en voor sommige spelers leuk zijn, hebben ze wel een wisselwerking in termen van visuele kwaliteit en helderheid. Als u prioriteit geeft aan visuele helderheid boven onderdompeling, kunt u overwegen om neutrale LUT’s te gebruiken.

Door de meeste filters die in Starfield worden gebruikt te elimineren, wordt het algehele uiterlijk van de game verfijnder en minder wazig. Dit wordt bereikt door de vervanging van deze filters door het neutrale filter van Starfield, wat resulteert in een meer samenhangende en consistente look voor de omgevingen in de open-wereld RPG.

Neutrale LUT’s kunnen worden gedownload van Nexus Mods.

Baka prestatie-enabler

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (9)

Helaas kan het modden van Starfield ertoe leiden dat sommige prestaties onhaalbaar worden. Niettemin kun je met behulp van de Baka Achievement Enabler-mod de mogelijkheid terugkrijgen om alle prestaties te ontgrendelen, ongeacht eventuele andere geïnstalleerde mods.

Op dit moment is deze methode alleen compatibel met de Steam-editie van Starfield, omdat het gebruik van de Starfield Script Extender vereist. Personen die de Xbox-app of Game Pass-versie hebben, kunnen deze alternatieve Achievement Enabler echter als vervanging gebruiken, wat dezelfde functie vervult.

U krijgt toegang tot Baka Achievement Enabler op Nexus Mods door het te downloaden via de meegeleverde link: Baka Achievement Enabler .

De onofficiële Starfield Community Patch

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (10)

De games van Bethesda staan ​​bekend om hun enorme omvang, wat vaak leidt tot talloze bugs en vergissingen die moeten worden verholpen. Dit is waar de Community Patch in het spel komt, die duizenden bugrapporten aanpakt die door de community zijn ingediend.

Deze gezamenlijke inspanning is een van de meest uitzonderlijke en grootste aanpassingen die ooit voor Starfield zijn gemaakt. Het bevat momenteel meerdere bugfixes, tekstrevisies en itemverbeteringen om de algehele gameplay-ervaring te verbeteren. Spelers worden ook aangemoedigd om deel te nemen door eventuele bugs te melden die ze in de mod willen aanpakken.

De Starfield Community-patch kan worden gedownload op Nexus Mods.

Hoe Starfield Mods op pc te installeren

Bethesda is nog steeds bezig met het ontwikkelen van officiële mod-ondersteuning voor Starfield en is van plan om de Creation Kit ergens dit jaar uit te brengen.

Om mods voor Starfield te installeren, moet je momenteel een compatibele modmanager gebruiken of de mods handmatig installeren.

Als u een mod-manager wilt gebruiken, raden wij Vortex aan , een eenvoudig en efficiënt hulpmiddel. Je kunt eenvoudig Starfield-mods toevoegen via Vortex door deze stappen te volgen:

  • Zorg ervoor dat u Vortex hebt gedownload en ga vervolgens verder met het aanmaken van een account op Nexus Mods om aan de slag te gaan.
  • Start Vortex en log in op je Nexus Mods-account.
  • Navigeer in Vortex naar het tabblad ‘Games’ en bevestig dat Starfield is gedetecteerd. Als Vortex het niet kan detecteren, moet u mogelijk handmatig de installatielocatie opgeven.
  • Nadat Starfield is geïdentificeerd en wordt weergegeven als een beheerde game, kun je doorgaan naar Nexus Mods en de gewenste mod selecteren om te installeren.
  • Om een ​​mod op Nexus Mods te downloaden, klikt u op ‘Download: Vortex’ op de hoofdpagina van de mod.
  • Zodra de download is voltooid, navigeert u naar de sectie ‘Mods’ in Vortex en klikt u op de mod die u zojuist hebt gedownload om deze te installeren.

De stappen voor het handmatig installeren van mods in Starfield kunnen verschillen, maar omvatten meestal het volgende:

  • Verkrijg de gewenste mod van een betrouwbare bron zoals Nexus Mods.
  • Om een ​​mod correct te installeren, navigeer je naar de installatiedirectory van de game en zoek je de juiste map, die zich doorgaans in ‘Starfield/Data/’ bevindt. De exacte locatie kan per mod verschillen, dus het is belangrijk om de installatie-instructies voor elke mod zorgvuldig te lezen. Zodra je de juiste map hebt gevonden, kopieer je de inhoud van de mod erin.

Is Starfield-modding mogelijk op Xbox?

Op dit moment heeft Xbox geen toegang tot Starfield-mods, omdat de implementatie van mods op consoles officiële ondersteuning van ontwikkelaarsmods vereist.

Niettemin heeft Bethesda officieel aangekondigd dat mod-ondersteuning binnenkort beschikbaar zal zijn. Hoewel een exacte datum niet is bekendgemaakt, wordt verwacht dat ingebouwde mod-ondersteuning (Creations) begin 2024 beschikbaar zal zijn en op dezelfde manier zal werken als het systeem in Skyrim en Fallout.

Je kunt de verschillende Starfield console commando’s verkennen om verschillende modi binnen het spel in te schakelen. Daarnaast zijn er ook instructies beschikbaar over hoe je bounties kunt wissen, omdat het een lastige procedure kan zijn.

Top 10 Starfield-mods voor pc in 2024 - AMK Station Netherlands (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5666

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.